EventsEvents past

De Aanslagen van Elf September, Is dat alweer tien jaar geleden?

By Monday 22 August 2011 No Comments

Ja, inderdaad, dat is alweer tien jaar geleden! En Eutopia zal hier in samenwerking met De Vrede van Utrecht bij stilstaan deze avond. Aan de hand van zelf gekozen beeldfragmenten nemen de gasten stelling en geven zo hun visie op de vraag hoe de wereld, en Nederland in het bijzonder, veranderd is sindsdien.

Een algemeen gevoel van onveiligheid lijkt overal te zijn toegenomen, een gevoel dat samen lijkt te gaan met afgenomen tolerantie jegens de Ander. Hoe staat het eigenlijk met die vermaarde Nederlandse tolerantie? En hoe zien Anderen dat? Welke rol speelt Nederland (nog) op het wereldtoneel?

Eutopia heeft zich als tegengeluid de laatste tien jaar duidelijk laten horen op dit gebied. De Cultuurshow is ontwikkeld om denkers, kunstenaars en opinie makers bij elkaar te brengen en in discussie te laten gaan aan de hand van zelfgekozen beeldmateriaal.
GASTEN
Maarten van Rossem is historicus en gespecialiseerd in de geschiedenis en politiek van de Verenigde Staten. Hij is regelmatig te gast in televisie programma’s en geeft het tweemaandelijkse glossy Maarten! uit. Miriyam Aouragh promoveerde in 2008 aan de Universiteit van Amsterdam op het proefschrift Palestine Online, wat sindsdien ook verschenen is als boek. Ze is nu alweer geruime tijd verbonden aan de Universiteit van Oxford. Mariwan Kanie is een Koerdische intellectueel, journalist en als politiek wetenschapper verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. Stef Aupers is als cultuur socioloog verbonden aan de Erasmus Universiteit. Tot zijn onderzoeksinteresses rekent hij onder andere het fenomeen van de complot theorie. Onder leiding van Friso Wiersum en Esther-Clair Sasabone.
De Cultuurshow van elf september maakt deel uit van de speciale eendaagse kunstmanifestatie “10 jaar Nine Eleven. Hoe vrij zijn wij?” die plaatsvindt in de Neudeflat, Utrecht op zondag 11 september. Voor meer info zie http://9-11-neudeflat.nl/

INFORMATIE
Zondag 11 september van 18.00-20.00
Adres: Flat aan de Neude, Utrecht
Bereikbaarheid:
•    12 minuten lopen vanaf Utrecht CS, of 1 halte met bus 4 of 11.
•    Een auto kan je parkeren in La Vie, op 200 meter afstand van de Neudeflat.
Reserveren gewenst: [email protected]
Entree gratis