EventsEvents past

Islam in Europa door Reza Aslan

By Sunday 15 August 2010 No Comments

Van 27 september tot 3 oktober geeft de Iraans-Amerikaanse journalist en godsdienstwetenschapper Reza Aslan een aantal lezingen over de islam in Europa, in de drie grote Nederlandse steden. Eutopia haalt deze flamboyante en populaire spreker naar Nederland vanwege zijn inspirerende perspectief dat de islam wel degelijk in staat is tot verandering en modernisering.

Het college nuanceert en verdiept het gangbare islamdebat, door in te gaan op verbindingen tussen de islam in Nederland en Europa, de islamitische en westerse wereld en de islamitische landen zelf. Aslan legt de verantwoordelijkheid voor de huidige uitdagingen niet bij één partij, maar betrekt zowel het westen als de islamitische wereld bij een global issue.

Hij is bekend van zijn bestsellers Geen god dan God: oorsprong, ontwikkeling en toekomst van de islam en How to win a cosmic war: god, globalization, and the end of war on terror. In zijn boeken vertelt Aslan over de islam in de moderne wereld. Hij maakt onderscheid tussen religie en geloof en geeft inzicht in de historische context van het terrorisme. Een coreferent zal Aslan interviewen over al deze thema’s en uiteraard is er ruimte voor vragen en discussie met het publiek.

Als aan een moslim wordt uitgelegd dat alle aspecten ervan zijn geformuleerd door juristen, dan kunnen we daarmee ook duidelijk maken dat de shari’a tot stand kwam binnen een bepaalde sociale, politieke, historische en culturele context.

Eutopia nodigt u uit bij deze colleges aanwezig te zijn en biedt u de kans een interview met Reza Aslan te organiseren. Houd voor meer informatie de website www.eutopia.nl in de gaten of neem contact op met Willeke Colenbrander: [email protected].

kijk naar de video http://player.omroep.nl

Leave a Reply

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.