Academy

Democracy in Action: Future Voices

By Saturday 14 August 2010 No Comments

The world is changing… Hoe ziet jouw werk, familie of wijk in de multiculturele samenleving er over tien jaar uit?

Iedereen heeft wel iets te zeggen: in debatten, op televisie, Twitter, Facebook en YouTube. Wat is jouw verhaal? Stuur ook jóuw visie op de samenleving de (digitale) wereld in!

Verover een publiek met een filmpje van twee minuten over een topic waar jij een krachtige mening over hebt. Laat zien dat jij een veelbelovend beginnend filmmaker bent en dat je jouw perspectief goed kunt onderbouwen. Als jouw filmpje als beste geselecteerd wordt, win je de hoofdprijs: een vliegticket naar Istanbul.

Kijk de filmkunsten eerst af van gerenommeerde filmmakers Olivia Glebbeek en Karim Traidïa: op de masterclassdag geven zij presentaties over bijvoorbeeld scenario, belichting en montage. Ga daarnaast in discussie over het effect van film en de ontwikkelingen in de multiculturele samenleving, naar aanleiding van het verhaal van socioloog Sharog Heshmat Manesh.

Alle theorie breng je meteen in praktijk. Uiteraard werk je voor jouw film samen met wie jij wilt. Míts jullie tussen de 18 en 25 jaar zijn.

De masterclassdag vindt plaats op 30 oktober en de prijsuitreiking op 27 november, in Amsterdam. Het inzenden van de filmpjes kan tot 18 november. Binnenkort verschijnt hier nog meer informatie over data, locaties en programmering.

Neem contact op met Willeke Colenbrander als je meer wilt weten of je je wilt aanmelden:

willeke @ eutopiainstitute.org

of 06-21864117.