Video

The Anti-American Century

By Wednesday 17 November 2010 No Comments

The Anti-American Century from Eutopia Institute on Vimeo.

Amerika is een droomland. Het land van pioniers, het beloofde land van vrijheid, welvaart en rechtvaardigheid. Naast dit droomland Amerika leeft ook een demonisch beeld van Amerika. Een van een agressief Amerika, de weergaloze grootmacht, de onethische kapitalist en het intolerante Amerika. De wereld heeft een ambivalent relatie met Amerika. Amerika is onze gezamenlijke droom en nachtmerrie tegelijkertijd. De nieuwe wereld waar iedere migrant van droomt om ooit deel van uit te maken en tegelijkertijd is Amerika een angstaanjagende indringer, niet te stoppen en niet te weerhouden.

De Bulgaar Ivan Krastev, politicoloog en schrijver van het boek ‘The anti-American Century’ vezorgt in de Balie een inleiding over de
ambivalente relatie van de wereld met Amerika.

James Kennedy gaat vervolgens met hem in gesprek.o.l.v. Sjoerd de Jong (NRC),

Ivan Krastev is politicoloog en voorzitter van het Centrum voor Liberale Strategieën in Sofia, Bulgarije. Sinds 2004 staat hij aan het hoofd van de Internationale Balkan Commissie. Hij leidt tevens het Open Century Project van de Central European University in Budapest.

James Kennedy is hoogleraar Contemporaine Geschiedenis (VU)
Voertaal | Engels

Leave a Reply

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.