AcademyUncategorized

JOUW FOUTE HELD

By Tuesday 14 June 2011 No Comments

Ze schreven bijvoorbeeld over Maxime Verhage, Bettie Page en Adolf Hitler. Eutopia Magazine publiceert dit najaar zes essays van deelnemers aan de essaywedstrijd “Jouw foute held”, georganiseerd in samenwerking met De Volkskrant. Het beste essay is 500 euro waard en wordt ook in De Volkskrant geplaatst . Welk essay dit is, wordt in september bekend.
In totaal waren er honderdzestig inzendingen:  over vergeten en verloren foute helden, opwindende en moedige foute politici en voorbeeldig foute kroegmaten en buurmannen.

Uit deze honderdzestig inzendingen werden zestien essays geselecteerd door een gelegenheidsjury van journalisten: Peter Giesen (voorzitter),  Jelle van der Meer, Bart Top en Marja Vuijsje.

De zestien geselecteerde deelnemers woonden een lezing over heldendom bij van journalist Menno Hurenkamp en werkten samen met de jury aan verbetering van hun essay. Vervolgens koos de jury welke zes van deze verbeterde stukken de beste zijn, gelet op uitwerking van het thema, stijl en originaliteit.

De winnaars zijn: Pepijn Corduwener, Jérôme Gommers, Theo Groen, Niels Posthumus, Marije Takens en Shahanshah Yaqut.

De opdracht van Eutopia en De Volkskrant was om een essay van 1500 woorden te schrijven over een aan liefde grenzende fascinatie voor politici, schrijvers, voetballers, popmuzikanten of andere figuren. Foute helden van wie wij en onze vrienden niets moeten hebben. De meeste van ons zullen immers normaal gesproken nooit toegeven een schurk of icoon van de tegenpartij te adoreren.

Deze essaywedstrijd is een masterclass uit de serie van Eutopia Academy
Voor meer informatie: [email protected].

Leave a Reply

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.