Uncategorized

laatste nummer van het Eutopia magazine

By Wednesday 5 September 2012 No Comments

Amsterdam 20 Juni 2012

Beste Abonnees en Vrienden van Eutopia,

In oktober van dit jaar zal het dertigste maar tevens ook laatste nummer van het Eutopia magazine verschijnen. De vele bezuinigingen in de cultuursector hebben wat dat betreft ook voor Eutopia grote consequenties.

De afgelopen jaren heeft Eutopia veel bereikt. Zo heeft het instituut spannende lezingen georganiseerd met internationaal vooraanstaande intellectuelen als o.a. Tariq Ali, Asef Bayat, Paul Gilroy, John Gray, Ramin Jahanbegloo, Jytte Klausen, Farhad Khosrokhavar, Tariq modood, Tariq Ramdan, Ahmad Rashid, Hamid Dabashi en Reza Aslan, zijn er bijzondere filmvoorstellingen gehouden, en hebben jonge getalenteerde intellectuelen kunnen profiteren van door experts gegeven masterclasses.

Maar het grootste succes dat het instituut geboekt heeft is toch wel de Eutopia website die maandelijks door tienduizenden bezoekers geraadpleegd wordt. De website is een heuse ontmoetingsplek geworden voor mensen die behoefte hebben aan informatieve en opiniërende stukken die dieper gaan dan wat de traditionele media te bieden heeft.
Eutopia heeft zeker de intentie en ambitie om met haar activiteiten door te gaan, hoewel dit met aanzienlijk beperktere middelen zal zijn. De focus zal met name komen te liggen op het bijhouden van de website en het samenwerken met andere organisaties waar het activiteiten betreft op het terrein van democratie, diversiteit en het Midden Oosten.

Het laatste Eutopia nummer zal als thema De Agenda van de Toekomst hebben. Ruim dertig denkers, academici en journalisten zullen ingaan op de vraag hoe een alternatieve, geëngageerde agenda van de toekomst eruit zou kunnen zien waar het Nederland, Europa en het Midden Oosten aangaat. O.a. Marja Vuijsje, Mariwan Kanie, Peyman Jafari, Menno Hurenkamp, Merijn Oudenampsen, Bart Top, Michiel leezenberg, Nadia fadil en de recente Eutopia essaywedstrijd winnaar Shahenshah Yagut zullen aan dit nummer bijdragen.

Om dit bijzondere laatste nummer te ontvangen en tevens Eutopia een warm hart onder de in de toekomst strakker aangehaalde broekriem te steken vragen wij u om een bijdrage van minimaal, maar hopelijk meer dan, 20 euro. U kunt dit bedrag overmaken onder vermelding van uw adres op ING bank 95.96.990, t.n.v. Eutopia 30.

Hartelijke groet,

Farhad Golyardi,

Betaling buiten Nederland:

IBAN: NL44INGB0009596990

BIC: INGBNL2A

Leave a Reply

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.