MagazineUncategorized

Eutopia 30, November 2012

By Thursday 11 October 2012 No Comments

Het laatste Eutopia nummer zal als thema De Agenda van de Toekomst hebben. Ruim dertig denkers, academici en journalisten zullen ingaan op de vraag hoe een alternatieve, geëngageerde agenda van de toekomst eruit zou kunnen zien waar het Nederland, Europa en het Midden Oosten aangaat. Met:

 

 

De nostalgie van het wereldburgerschap
Door Marja Vuijsje

De toekomst is niet meer wat
hij geweest is
Door Michiel Leezenberg

Naar Nederland-Duitsland
Door Menno Hurenkamp

De ‘Arabische straat’
Asef Bayat

Bazaar multi culti: een
bizarre metafoor voor
Nederland
Bart Top

Een Arabische Lente,
nieuwe geluiden
Door Garjan Sterk

‘Ik pleit voor terugkeer van het
grote verhaal in de politiek’
Door Marja Vuijsje

De ‘Arabische Lente’ als neoliberaal
frame
Door Zihni Özdil

It’s Gender, Stupid!
Door Laurens Buijs

Grote politiek in het Midden-
Oosten
Door Mariwan Kanie

Hoe de tolerantie verdween in
Nederland
Door Mercita Coronel

Wat het betekent een realist
te zijn
Door Merijn Oudenampsen

Tuvalu: de mening van
Boudewijn Büch
Door Michiel Baas

De Arabische Lente.
Het einde van de post-
kolonialiteit
Hamid Dabashi

Echoes of the World Unite
By Francio Guadeloupe with
a response by Esmee Willemse

A first response

Multiculturele utopie:
loslaten als een politieke
ethiek
Nadia Fadil

Holland as a Home: Racism
and/or Nativism?,
Jan Willem Duyvendak

Door de brandende hoepel
van de wereld springen
Door Erwin Jans

Hete Soep
Door Jurgen Maas

Open brief aan
Rob Wijnberg
Afzender: Sjoerd de Jong

De afgelopen jaren heeft Eutopia veel bereikt. Zo heeft het instituut spannende lezingen georganiseerd met internationaal vooraanstaande intellectuelen als o.a. Tariq Ali, Asef Bayat, Paul Gilroy, John Gray, Ramin Jahanbegloo, Jytte Klausen, Farhad Khosrokhavar, Tariq modood, Tariq Ramdan, Ahmad Rashid, Hamid Dabashi en Reza Aslan, zijn er bijzondere filmvoorstellingen gehouden, en hebben jonge getalenteerde intellectuelen kunnen profiteren van door experts gegeven masterclasses.

Maar het grootste succes dat het instituut geboekt heeft is toch wel de Eutopia website die maandelijks door tienduizenden bezoekers geraadpleegd wordt. De website is een heuse ontmoetingsplek geworden voor mensen die behoefte hebben aan informatieve en opiniërende stukken die dieper gaan dan wat de traditionele media te bieden heeft.
Eutopia heeft zeker de intentie en ambitie om met haar activiteiten door te gaan, hoewel dit met aanzienlijk beperktere middelen zal zijn. De focus zal met name komen te liggen op het bijhouden van de website en het samenwerken met andere organisaties waar het activiteiten betreft op het terrein van democratie, diversiteit en het Midden Oosten.
Om dit bijzondere laatste nummer te ontvangen en tevens Eutopia een warm hart onder de in de toekomst strakker aangehaalde broekriem te steken vragen wij u om een bijdrage van minimaal, maar hopelijk meer dan, 20 euro. U kunt dit bedrag overmaken onder vermelding van uw adres op ING bank 95.96.990, t.n.v. Eutopia 30.

Hartelijke groet,

Farhad Golyardi,

Betaling buiten Nederland:

IBAN: NL44INGB0009596990

BIC: INGBNL2A