Video

Islam in Europa – Reza Aslan

By Thursday 18 November 2010 No Comments

Islam in Europa – Reza Aslan from Eutopia Institute on Vimeo.

Reza Aslan een aantal lezingen over de islam in Europa, in de drie grote Nederlandse steden. Eutopia haalt deze flamboyante en populaire spreker naar Nederland vanwege zijn inspirerende perspectief dat de islam wel degelijk in staat is tot verandering en modernisering.

Hij is bekend van zijn bestsellers Geen god dan God: oorsprong, ontwikkeling en toekomst van de islam en How to win a cosmic war: god, globalization, and the end of war on terror. In zijn boeken vertelt Aslan over de islam in de moderne wereld. Hij maakt onderscheid tussen religie en geloof en geeft inzicht in de historische context van het terrorisme. Een coreferent zal Aslan interviewen over al deze thema’s en uiteraard is er ruimte voor vragen en discussie met het publiek.